Meer dan 20 jaar geleden maakte ik voor het eerst een quilt, een vrij traditionele. Heerlijk om iets te creëren met stoffen. Maar toch, ik kon mezelf er niet in kwijt. De herhaling van patronen en gelijke stukjes waren niet in evenwicht met mijn ongeduldige natuur.

15 jaar later, rond 2005, had ik door omstandigheden meer vrije tijd dan me lief was. Ik besloot het quilten weer op te pakken. Inmiddels was er internet en ontdekte ik vrij snel dat er ook een andere manier van quilten bestaat. Mijn eerste werken zijn nog duidelijk gebaseerd op een traditionele quilt, veelal met een blokkenstructuur en commerciële batiks . De ontdekking van het zelf stofverven zet me op een ander pad. Al snel ontwikkel ik een eigen stijl, kleurig werk met hand geverfde stoffen en intensief stikwerk.

Door gebruik van nieuwe technieken en ideeën over de toepassing daarvan probeer ik mij voortdurend te ontwikkelen. Vaak zijn de traditionele quilttechnieken de basis van mijn werk. Voor het in elkaar zetten van de quilt gebruikt ik de naaimachine. Het quilten gebeurt zowel machinaal als handmatig. Naast natuurlijke materialen als katoen, zijde en wol worden ook minder gebruikelijke materialen als folies, gaas, metaal en plastic verwerkt. Voor, maar ook vaak na, het quilten bewerk ik oppervlak van de quilt nog met textielverf, krijt of ander materiaal.

Het onderwerp van mijn werk wordt soms bepaald door het thema van een (internationale) wedstrijd, een bepaalde opdracht, soms door het gezamenlijke thema van textielkunst groepen waar ik deel van uit maak maar is vaak ook geïnspireerd op wat me bezig houdt. Dat kan de natuur om mij heen zijn, een herinnering of iets dat ik gewoon even kwijt wil.